• Do spletnih informacij bodite kritični, osebe preverite

   

  Spodnje obvestilo po spletu kroži več let. Vesel sem bil klica gospe, ki me je na vsebino opozorila in me povprašala o kredibilnosti takšnih sporočil. Kot zasebni detektiv imam pooblastila, da poreklo sporočila in osebe v njem diskretno preverim. Na Pošti Slovenije so nam tako zagotovili, da je podpisana gospa že več let v penziji. Tudi vsebina je zelo verjetno izmišljena, zagotovo pa že več let ne drži več.

  V primeru dotičnega obvestila gre za dobronamerno opozorilo in pazljivost res ni nikoli odveč. Predstavljajte pa si, da je v ozadju podobne lažne vsebine nekdo, ki želi izkoristiti vašo skrb, dobrodušnost ali željo, da bi nekomu pomagali. Mesečno se srečujem s primeri, ko zaradi nekritične obravnave spletnih vsebin, elektronske pošte, sporočil preko socialnih omrežij dobrodušni posamezniki postanejo žrtve nadlegovanja nepreverjenih oseb, okužb z nevarnimi programskimi kodami ali celo zlorabe osebnih podatkov.

  Zato vas pozivam k kritični obravnavi vseh sporočil in oseb, ki jih zasledite na spletu in jih osebno ne poznate. Kadar menite, da gre za zlonamerno osebo ali sporočilo, se obrnite na osebo, ki ima pristojnosti, da tovrsten sum preveri. Kot zasebni detektiv vam pri tem lahko vselej pomagam. Na razpolago sem vam vse dni v letu, 24 ur na dan.

  Nič ni narobe, če se v svojem sumu zmotite ali se izkaže, da je bil vaš strah odveč. Zelo narobe pa bo, če boste postali žrtev spletnih hekerjev ali zlonamernih posameznikov, ki jim takšna lažna vsebina pomeni vir visokega zaslužka.

  Obrnite se name, kot zasebni detektiv sem tukaj za vas >>