• Ni samo uradni lepotni popravek, je vstopnica do mnogih socialnih pravic

   

  Zasebni detektiv se sooča tudi z zelo življenjskimi in vsakdanjimi zapleti posameznikov. Moj glavni cilj je, da jih pomagam čim hitreje in udobneje, v skladu z mejami zakona, rešiti. Tako sem nedavno prišel v stik z zanimivim primerom, kateri, verjamem, bo koristna informacija za marsikaterega starša samohranilca.

  Mamica, katere partner se je čez noč odselil k ljubici, se je name obrnila v zvezi s spremembo naslova stalnega bivališča. Na prvi pogled vprašanje, ki se detektiva ne tiče. Vendar vam prav kot detektiv s svojimi pristojnostmi pri tem lahko pomagam. Mati samohranilka je imela težave z uveljavljanjem pravic iz naslova starševstva, ker je bil povprečen mesečni dohodek na družinskega člana njenega gospodinjstva previsok. Problem je bil, ker je bil bivši partner še vedno prijavljen na njenem naslovu, čeprav je že lep čas stanoval drugje. Ker naslova sam uradno ni želel spremeniti, je mamico zanimalo, kako bi lahko sama pri tem ukrepala.

  Kot zasebni detektiv sem hitro ugotovil, kje njen bivši partner dejansko živi in o tem pridobil pravnomočne dokaze. Z njimi je mamica samohranilka lahko sama oddala zahtevek za spremembo partnerjevega bivališča. S tem se bo povprečni mesečni dohodek na družinskega člana, ki se izračuna na podlagi dohodkov vseh oseb, prijavljenih na naslovu gospodinjstva, bistveno spremenil. Mamica bo tako dobila pravico do otroškega dodatka, višje subvencije za vrtec in preživnine očeta do otroka.

  Tako tudi vam polagam na srce, da naslov stalnega bivališča uredite takoj po razhodu s partnerjem. Vem, da se v takšnih težkih trenutkih to sploh ne zdi pomembno. Še težje je, ker je komunikacija med partnerji ponavadi zelo okrnjena. A vendar vztrajajte, zlasti če postanete mati ali oče samohranilec-ka. Vaš pogum in vztrajnost se vam bo hitro obrestovala in nase boste ponosni, boste videli!

  V kolikor se znajdete v podobni situaciji, če (bivši) partner ali partnerica z vami tako ali drugače manipulira, vam prav detektiv lahko pogosto zanesljivo pomaga. Dokazovanje nezvestobe in varanja (>>), razkrivanje skritega premoženja (>>), iskanje skritih oseb (>>), ki so nemalokrat žal tudi otroci, odtujevanje skupnega premoženja in podobni primeri, so takšni, pri katerih vam kot zasebni detektiv zagotovo lahko pomagam.

  Brez oklevanja me lahko kadarkoli pokličete, 24 ur na dan, vsak dan. Kontakt (>>)