• Pogosta vprašanja

 • Kako najeti zasebnega detektiva in kaj pri tem paziti?

  Še preden zasebnemu detektivu zaupate svojo zgodbo, se prepričajte, da je vpisan v evidenco detektivov pri Detektivski zbornici RS in izpolnjuje vse zakonske pogoje. Če detektiv v evidenco ni vpisan, poizvedovalne dejavnosti ne sme opravljati, četudi se izkaže z detektivsko izkaznico. Bodite previdni, morda je le-ta neveljavna ali ponarejena.

  Pokličite izbrano detektivsko agencijo in se dogovorite za srečanje. S seboj prinesite vso dokumentacijo, za katero menite, da bi detektivu lahko olajšala preiskovanje (slike, naslove, verodostojne listine…). S tem se delo lahko občutno skrajša, primer je hitreje rešen, vi pa si s tem znižate stroške najema detektiva. Na sestanku se določijo okvirni delovni in časovni potek primera, okvirna cena najema detektiva in kar je najpomembneje – pričakovani rezultat. Ne pozabite na svoj osebni dokument.

  Kako poteka sodelovanje z zasebnim detektivom?

  1. KONTAKTIRATE ME KOT JE VAM NAJLAŽJE
  Za vas sem kot zasebni detektiv dosegljiv 24 ur na dan, vse dni v letu. Name se lahko obrnete takoj, ko potrebujete pomoč. Na klice odgovorim takoj, v kolikor pa sem sredi primera ali sestanka, vas pokličem nazaj v roku ene ure. Pisna komunikacija je nekoliko počasnejša, a zagotovo vam odgovorim še v istem dnevu.
  Po telefonu: 031 827 471
  Po mejlu: detektiv@zasebni-detektiv.com

  2. PRISLUHNEM POZORNO, A DISKRETNO
  Namen prvega srečanja je, da zberem zadosti informacij, na podlagi katerih lahko presodim, kako vam lahko pomagam. V kolikor je razvidno, da primer v mojih rokah ni rešljiv, bodisi ker mi detektivska licenca tega ne omogoča ali pa so pričakovanja klenta previsoka, vam to povem iskreno. Praznih obljub ne dajem, saj bi lahko bili vaši stroški najema detektiva v tem primeru potrata, česar pa ne želim. V takšnem primeru vam svetujem kako naprej in vas povežem z ustrezno osebo.

  Lokacijo sestanka lahko predlagate sami, takšno, da se boste počutili udobno in varno.
  Vse, kar mi zaupate obravnavam skrajno diskretno. Sem namreč bivši časnik Slovenske vojske, kjer je bila diskretnost ena najpomembnejših vrednot, zato z informacijami znam biti izredno previden. Jaz in vsi moji sodelavci so v skladu s slovensko zakonodajo zavezani k popolni molčečnosti in varovanju poklicnih skrivnosti.

  3. ZBEREM PODATKE IN PRIPRAVIM OPTIMALEN NAČRT DELA
  Da lahko ustrezno ocenim katero opremo, strokovne sodelavce ter koliko časa potrebujem in vam na podlagi tega predstavim predvidene stroške, je dober organizacijski načrt ključen.

  Delo se trudim optimizirati, a nikoli na račun uspešnosti. Tako smo skupaj učinkovitejši, na koncu pa za naročnika tudi cenovno sprejemljivi. V kolikor najdete nižjo ponudbo, se prepričajte, da ne gre za nestrokovnega izvajalca, včasih tudi brez detektivske licence. Težko verjamem, da detektiv z nižjo urno postavko lahko vzdržuje visok nivo strokovnega znanja in zmogljivosti svoje opreme, kar se nenazadnje odrazi v kvaliteti storitve.

  Posledično vas lahko takšna nestrokovnost stane več kot prvotna ponudba z nižjo ceno. Vprašljiva pa je tudi uspešnost primera v napačnih rokah.
  V kolikor se dogovorimo za sodelovanje, me nato pisno pooblastite, da v vašem imenu in za vašo korist lahko pridobim potrebne podatke in informacije. Tako je vse pripravljeno za začetek preiskovanja.

  4. SEZNANIM VAS Z VSEM, KAR MORATE VEDETI
  V naprej vas seznanim z morebitnimi pomisleki, celotnim postopkom dela in stroški. Tako med nami ni nobenih negotovosti in je zaupanje lahko popolno, kar je ključno za uspešno nadaljevanje.

  5. STOPIMO V AKCIJO
  Da lahko zberem potrebno ekipo in opremo in se temeljito pripravim na preiskovanje, je del stroškov potrebno poravnati vnaprej. Pred pričetkom preiskovanja je potrebno poravnati vsaj tretjino pogodbene cene. Z delom pričnem takoj po prejetem plačilu dogovorjenega avansa.
  V primeri, da razpolagate z manjšimi sredstvi, se lahko dogovorimo za delno storitev znotraj obsega sredstev in vaših pričakovanj.

  6. SPROTNE INFORMACIJE, STROKOVNA POROČILA IN DOKAZILA
  Klienta s potekom dela seznanjam sproti, ob zaključku začrtanih dnevnih nalog. V primeru nejasnosti vas pokličem in dorečemo podrobnosti, ki so pomembne za uspešno napredovanje.
  Ob koncu klient prejme strokovno poročilo z vsemi elementi in dokaznim gradivom, ki so uporabni v nadaljevanju kot dokazno gradivo pred sodišči in drugimi organi.

  7. KO JE PRIMER ZAKLJUČEN, OSTANEM Z VAMI
  Ko opravim dogovorjeno delo in je zbrana zadostna količina dokaznega gradiva, je primer zaključen. Na vašo željo pa z vami ostanem tudi po zaključku primera, spremljam vašo varnost in vam po potrebi pomagam in svetujem. Tukaj sem vselej za vas.

  Ne vem, ali si lahko zasebnega detektiva sploh privoščim. Kakšni so stroški?

  V večini primerov se izkaže, da so naše detektivske storitve dosegljive vsakomur. Ključ je v tem, da naše delo vselej optimiziramo do te mere, da znižamo stroške nepotrebnega dela in smo stranki cenovno sprejemljivi. Vsekakor pa nikoli na račun naše uspešnosti. V kolikor je že v začetka jasno razvidno, da primera zaradi kakršnegakoli razloga ne bomo mogli kvalitetno razrešiti, vam to takoj povemo. Do vas smo vselej iskreni in to pričakujemo tudi od naših klientov, saj le tako lahko delo uspešno opravljamo.

  Cene detektivskih storitev delno regulira Detektivska zbornica, ki določi priporočeno detektivsko urno postavko. Ta znaša 70 eur na uro, v praksi pa je vse odvisno od dogovora med klientom in detektivom. Poglejte si naše urne postavke v rubriki Cenik. Pred začetkom preiskovanja je potrebno poravnati tekoče stroške, ki zasebnemu detektivu omogočijo pripravo vse potrebne opreme ter ekipe zunanjih strokovnih sodelavcev, glede na naravo problema.

  Kadar je primer kompleksnejši ali je preiskovanje rutinske narave, je pogosto najugodnejša rešitev mesečni pavšalni znesek, kjer se za količino opravljenega dela s strani zasebnega detektiva dogovorimo natančno v naprej.
  Kadar naročnik razpolaga z omejenimi sredstvi, se z njim dogovorimo za delno storitev znotraj obsega sredstev in njegovih pričakovanj. S ceno je klient vselej seznanjen pred začetkom preiskovanja in o možnih spremembah obveščen sproti, tako da vam za neprijetna presenečenja glede stroškov ni potrebno skrbeti.

  Naš zasebni detektiv je dostopen za vsakogar, oglejte si naš cenik in ga kontaktirajte >>

  Ali moram prvi posvet in srečanje z vami plačati?

  Prvi sestanek je namenjen spoznavanju detektiva in klienta in traja do 60 min. Naš prijetni, a vselej diskretni zasebni detektiv vam pozorno prisluhne in presodi, kako vam lahko najbolj kvalitetno pomaga. V kolikor se takoj izkaže, da primera ne more uspešno rešiti, bodisi ker mu to detektivska pooblastila ne omogočajo ali ker so pričakovanja klient previsoka, vam to takoj iskreno pove. Vselej pa vam svetujemo kako naprej.

  V kolikor primer lahko prevzamemo, vam predstavimo oviren potek dela zasebnega detektiva in ocenimo stroške. Šele nato se odločite, ali boste primer zaupali našemu zasebnemu detektivu, zato je do tedaj naš čas za vas brezplačen. Šele po podpisu pogodbe in pooblastila, postane primer tudi uradno predmet preiskovanja, zato je pred tem potrebno poravnati dogovorjen znesek avansa.

  V kolikor pa prvi sestanek preseže okvirni čas 60 minut in vsebuje tudi konkretno svetovanje v zvezi s primerom, pa se detektivska ura obračuna po veljavnem ceniku.

  Zakaj moram podpisati pooblastilo in kako ga bo zasebni detektiv uporabil?

  V 25. členu Zakona o detektivski dejavnosti je izrecno navedeno, da lahko detektiv opravlja preiskovanje v imenu klienta izključno na podlagi pisnega pooblastila. To pomeni, da s tem zasebni detektiv dobi le tiste pravice, ki jih ima tudi klient sam. Brez podpisanega pooblastila zasebni detektiv tako ne sme zbirati, obdelovati, shranjevati ter posredovati informacij in podatkov. Pooblastilo bomo uporabili izključno za reševanje primera, vezanega na podpisnika pooblastila in izključno v času sodelovanja med klientom in zasebnim detektivom.

  Zdi se mi, da me partner vara. Mi zasebni detektiv lahko pomaga?

  Seveda, z ustrezno strokovno ekipo vam lahko učinkovito pomagam pri vsakršnem sumu na partnersko nezvestobo. V takšnih primerih sodelujem z detektivko, ki je specializirana za področje ugotavljanja različnih oblik partnerske nezvestobe. Je čudovita ženska za pogovor in hkrati izkušena detektivka. Postopek se začne z zaupnim pogovorom.

  Pomembno je, da nam na prvem srečanju zaupate čim več informacij, ki bi nam utegnile pomagati. Tako bomo postopek začeli hitro in učinkovito, vam pa prihranili stroške nepotrebnega detektivskega dela. Ugotovitve so pogosto zelo boleče, a pri nas ste v dobrih rokah. Naša detektivka bo za vaš primer diskretno poskrbela, poiskala nedvoumne znake, ki kažejo na partnersko nezvestobo in dokazala varanje.

  Nasvet zasebnega detektiva potrebujem hitro, kdaj vas lahko kontaktiram?

  Naš zasebni detektiv vam je na voljo 24 ur na dan, vse dni v letu. Pogosto so prav nočne ure naš najaktivnejši del dneva in preiskovanja, zato nas lahko vedno mirno pokličete. Na telefonski klic bomo odgovorili takoj, oziroma vas najkasneje v roku 1 ure pokličemo nazaj. Po elekronski pošti ali preko Facebooka odgovorimo še v istem dnevu, takoj ko je mogoče. Kontaktirajte nas, kadarkoli >>