• Dovolj le osnovno računalniško znanje in 10€ na mesec

   

  Kot zasebni detektiv sem presenečen, kako pogosto se v zadnjem času posamezniki obračajo name s sumom, da se v ozadju njihovega pametnega telefona nekaj dogaja. Do sedaj še noben sum ni bil neutemeljen. S strokovnim pregledom mobilnika hitro ugotovimo, da je na njem nameščena nevidna vohunska aplikacija, ki je izreden porabnik mobilnega interneta. Drugi indic na vohunsko aplikacijo so neobičajne informacije in podrobnosti, ki jih določena oseba ve o vas. Kje ste se nahajali ob določeni uri, s kom in kaj točno ste govorili po telefonu, o čem ste si dopisovali, kakšne fotografije ste pošiljali ipd. “Bolj srhljivo, kot grozljivka,” je dejala ena od naših strank, potem ko smo ji povedali, da ji je mož na tak način sledil in jo nadziral.

  Ozaveščanje uporabnikov mobilnih telefonov o vohunskih aplikacij je prvi korak k omejevanju zlorab. Video za namestitev ene takšnih aplikacij ima na You Tube kar 434.731 ogledov. To veliko pove in ni prav vzpodbudno. Šokantne zgodbe mojih strank vsak mesec me vodijo k temu, da kot zasebni detektiv del svojega delovnika namenim tudi ozaveščanju ljudi, deljenj mojih izkušenj, izobraževanju in preventivi. 6. in 7. aprila sem tako predaval na Konferenci etičnega hekinga HEK.SI 2017 (>>). Spregovorili smo o Množičnih zlorabah pametnih telefonov in vdorih v zasebnost.

  Zanimanje je bilo izjemno in v čast mi je, da so poslušalci moje predavanje sprejeli zelo pozitivno, 1/5 slušateljev celo kot najbolj zanimivo.  Tudi mediji so se aktivno odzvali, kar je dober korak k še večji ozaveščenosti.

  Prezentacijo si v celoti lahko brezplačno pogledate tukaj (.pdf) >>

  Na Kanalu A pa so že predvajali zanimiv prispevek na temo vdorov v zasebnost, v katerem z novinarjem problematiko zelo dobro prikaževa. Oglejte si ga (You Tube) >>

  V kolikor pa sumite na vdor v vašo zasebnost, pa se nikar ne prestrašite. Le hitro se obrite name in strokovno bom pregledal vašo mobilno in po potrebi tudi računalniško opremo. Odpravili bomo morebitne vohunske programe, kot zasebni detektiv pa bom poskrbel za varnost vaše zasebnosti in vaše mirno življenje.
  Kontaktirajte me lahko kadarkoli, 24/7 >>

   

  vdori v zasebnost